Cursusaanbod

H.O.C.E. richt zich specifiek op het begeleiden en opleiden van eigenaren van pups, jongere en oudere honden. Om een indruk te geven vindt u hieronder een samenvatting van wat er tijdens de cursussen behandeld wordt.

Een (h)eerlijke pup

Is uw pup minimaal 12 weken oud, maar jonger dan 6 maanden, dan kunt u deelnemen aan ons puppyprogramma. Samen met u laten we de pup kennismaken met soortgenoten en allerlei voorwerpen die uw pup (eventueel op latere leeftijd) kan tegenkomen. We begeleiden u in het opbouwen van een goede, maar duidelijke relatie met uw hond. Ondanks uw inzet kan er veel mis gaan. We proberen dan ook een indruk te krijgen van uw omgeving, zodat wij u attent kunnen maken op de valkuilen.

Let op: Op onze trainingslocatie waar veel verschillende honden komen, is het van groot belang dat uw hond volledig is ingeënt.

De puber

Is uw pup ouder dan 6 maanden dan heeft hij zijn puppy-leven achter zich gelaten. Als we dit vergelijken met de mens dan kunnen we zeggen dat uw pup een puber wordt. Uw puber zal zich willen gaan bewijzen ten opzichte van zijn omgeving. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in soms vreemde en misschien ondenkbare situaties. Al het aangeleerde wordt vergeten. De puber gaat zijn (uw!) grenzen verkennen en zal regelmatig een uitstapje maken (dus de grenzen verkennen). De uitstapjes zullen in eerste instantie klein zijn, als we die te laat opmerken dan is de grens al verlegd. Wij begeleiden u in het signaleren en corrigeren van deze uitstapjes. Door juist handelen kunt u het grensverleggende gedrag van uw hond voorkomen. Als dit niet wordt gedaan dan verandert het “nieuwe” gedrag in een gewoonte. De duur van de pubertijd is per hond verschillend.

Nog even na-puberen en dan het echte werk

Als uw puber de puberteit gaat ontgroeien kunnen we u en uw hond gaan begeleiden in een vrijere opzet. We gaan samen met u bepalen wat de uiteindelijke doelen zijn en eventuele eerdere doelen herzien. Wij zijn afgestapt van het feit dat u aan onze eisen moet voldoen om verder te komen. Wij zijn pas tevreden als u uw doelen heeft bereikt, waarbij natuurlijk met de maatschappelijke eisen rekening gehouden moet worden. Enkele voorbeelden: Zou het niet heerlijk zijn om een lange boswandeling met uw hond te kunnen maken, zonder dat uw hond constant aangelijnd is? Wat denkt u van het spelen met uw hond, eens een keer een bal weggooien zonder dat u deze zelf moet ophalen. Een keer rustig in de stad wandelen zonder dat uw hond de neiging heeft om iedereen te laten struikelen, omdat hij niet weet wat hem overkomt.

De oudere en/of ongemanierde en/of asiel hond

Is uw hond ouder? Geloof dan niet de fabels dat een oudere hond niets meer is bij te brengen! Uit ervaring weten wij dat uw hond op elke leeftijd in staat is (bij) te  leren. We gaan in eerste instantie bepalen wat het niveau van u en uw hond is. Het kan immers zijn dat uw hond al veel kan, maar dat uw hond u niet begrijpt. Samen met u gaan we de doelen bepalen. We zullen u coachen om op het gewenste niveau te komen. Uiteindelijk is het mogelijk om samen met uw hond, en nog belangrijker van uw hond, te genieten.

Heeft u uw hond pas meegenomen uit het DierenOpvangCentrum Enschede, dan geven wij u 50% korting op de eerste cursus die u bij ons volgt. Schroom dus niet om direct met uw hond bij ons aan de slag te gaan!

Voor uw en ons gemak hebben wij de cursussen opgedeeld in de volgende benamingen:
  
-         Pup
  
-         Basis (jonge of oudere en/of ongemanierde en/of asiel)
   -         Basis-A
  
-         Basis-B  
   -         Basis-Allround (uitbreiding B, incl. behendigheid)  

De cursus Pup duurt 30 minuten, de overige duren cursussen 45 minuten.
De cursus vindt elke dinsdagavond, tussen 18:15 t/m 21:00, plaats op onze trainingslocatie. Kom gerust een kijkje nemen (raadpleeg ook de agenda op onze website)

Overigens voor de kosten hoeft u het niet te laten:
   -         Cursus á 10 lessen 30,-*
   -         Lidmaatschap per jaar € 10,-**
* 50% reductie op eerste cursus voor honden van DOC Enschede.
** Lidmaatschap na 1 juli € 5,-

U kunt zich aanmelden voor een opleiding door het versturen van het inschrijfformulier of door contact op te nemen met ons secretariaat: 053 – 478 30 21.